
EĞİTİM YÖNETİCİLERİ VE ÇALIÅžANLARI SENDİKASI
SEÇİM USUL VE ESASLARI
Amaç
Madde 1- Bu Usul ve Esasların amacı; EÄŸitim Yöneticileri ve Çalışanları Sendikası (EYSEN) zorunlu organlarının seçimlerine, ÅŸube genel kurullarına, Sendika ve Åžube Genel Kurul delege seçimleri ile temsilcilik yönetimlerinin ve iÅŸyeri temsilcilerinin seçimlerine iliÅŸkin esas ve usulleri düzenlemektir.
Kapsam
Madde 2- Bu Usul ve Esaslar; EÄŸitim Yöneticileri ve Çalışanları Sendikasının tüzüÄŸünde belirtilen zorunlu organları ve delegeleri ile il, ilçe, üniversite temsilcilikleri ve iÅŸyeri temsilcilerinin seçimlerine iliÅŸkin iÅŸ ve iÅŸlemleri kapsar.
Dayanak
Madde 3 - Bu Usul ve Esaslar; 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu SözleÅŸme Kanunu, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş SözleÅŸmesi Kanunu ve 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile EÄŸitim Yöneticileri ve Çalışanları Sendikasının tüzüÄŸünde belirtilen ilgili maddelerine göre hazırlanmıştır.
Tanımlar
Madde 4- Bu Usul ve Esaslarda geçen;
a) Aday: Delege olmak veya Sendika’nın çeÅŸitli organlarında görev almak için müracaat eden üyeleri,
b) Temsilcilikler: Sendikal faaliyetlerini doÄŸrudan ÅŸubelere baÄŸlı olarak yürüten temsilcilikleri,
c) Çalışma Raporu; OlaÄŸan genel kurul döneminin sonunda hazırlanan söz konusu döneme iliÅŸkin çalışmaların yer aldığı ÅŸube yönetim kurulu faaliyet raporu ile ÅŸube denetleme ve disiplin kurulları raporlarını,
d) Delege: Åžube veya Genel Merkez genel kurullarında üyeleri temsilen görev yapan seçilmiÅŸ kiÅŸiyi,
e) Genel Merkez: EÄŸitim Yöneticileri ve Çalışanları Sendikasının genel merkezini,
f) İşyeri: Kamu hizmetinin yürütüldüÄŸü yerleri ve hizmetin niteliÄŸi ve yürütülmesi bakımından tüm birimleri,
g) Kanun: 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu SözleÅŸme Kanununu,
h) Liste yöntemi: Asıl ve yedekleri –yönetim kurulu üyelikleri için unvanları/görevleri− belirtilmiÅŸ ÅŸekilde aday önerilerini ihtiva eden listelerden her birini,
i) Oy Pusulası: Åžube genel kurulu seçimlerinde seçim kurulu baÅŸkanı olan hâkim tarafından, delege ve temsilcilik seçimlerinde ise ÅŸube seçim kurulu tarafından mühürlenmiÅŸ adayları gösterir listeyi,
j) Sandık bölgesi: Åžube yönetim kurullarınca oluÅŸturulacak iÅŸyerlerinden müteÅŸekkil sandık bölgelerini,
k) Seçmen: Delege ve temsilcilik seçimlerinde oy kullanacak, üyelik ödentisi yapılmış üyeyi,
l) Sandık Kurulu: İl, İlçe ve Üniversite temsilcilikleri seçimlerini yürütmek üzere ÅŸube yönetim kurulunca temsilcilik yönetimi veya delege adayı olmayan sendika üyeleri arasından seçilen üç kiÅŸiden oluÅŸturulan kurulu,
m) Temsilcilik; Sendikal faaliyetlerini doÄŸrudan Genel Merkez Yönetim Kuruluna baÄŸlı olarak yürüten il ve üniversite temsilciliklerini,
n) Tüzük: EÄŸitim Yöneticileri ve Çalışanları TüzüÄŸü’nü, ifade eder.
Seçimlerin Yapılacağı Gün ve Zaman
Madde 5- Sendika ilk genel kurulu kanunun emredici hükmü gereÄŸi tüzel kiÅŸiliÄŸinin kazanıldığı tarih itibariyle ilk altı ay içinde yapılır. OlaÄŸan genel kurulu dört yılda bir toplanır.
Genel Kurula çaÄŸrı Merkez Yönetim Kurulu tarafından 15 (onbeÅŸ) gün öncesinden sendikanın web sitesinde ilan edilmek suretiyle toplantıya çağırılır. Bu çaÄŸrı üyelerin bildirdikleri elektronik posta adresi veya iletiÅŸim numarasına mesaj gönderilmek suretiyle de yapılabilir.
Merkez Yönetim Kurulu tarafından toplantının yeri, günü, saati, gündemi ile çoÄŸunluk saÄŸlanamaması halinde en geç on beÅŸ (15) gün içinde yapılacak ikinci toplantının günü, saati ve yeri kesintisiz ÅŸekilde yayında kalır.
Seçimler, üyelere duyurulan gün ve saatte yapılır. Seçimlerde oy vermeye baÅŸlama saati 09.00 bitiÅŸ saati ise 17.00’dir.
Adaylarda Aranacak Åžartlar
Madde 6- Delege olmak veya zorunlu organlara seçilmek isteyen adaylarda veya aday gösterilenlerde aÅŸağıda belirtilen ÅŸartlar aranır;
a) Aday olduÄŸu tarih itibariyle geriye dönük kesintisiz üyelik süresinin üç yılını doldurmayanlar sendikanın zorunlu organları ve ÅŸube organlarına aday olamazlar. Üç yıllık kesintisiz üyelik ÅŸartı ilk genel kurulda ve ÅŸube genel kurulunun ilk seçimlerinde uygulanmaz.
b) İlk genel kurulda kurucu veya delege olmayanlar aday olamaz.
c) Sendika üyeliÄŸine engel görevlere atanma nedeniyle üyelikten ayrılanların üç yıllık kesintisiz üyelik süresinin hesabında, bu göreve atanmadan önceki üyelik süresi ile yeniden sendika üyesi olma hakkına sahip olduÄŸu tarihi takip eden 30 gün içinde sendika üyesi olmak için baÅŸvuru yapılmış olması kaydıyla bu görev sona erdikten sonra üyelik süresi birlikte deÄŸerlendirilir.
d) Medeni hakları kullanmaya ehil ve hizmet kolunda fiilen çalışmayanlar aday olamazlar.
e) Sendikaya üyelik ödentisi yapılmış üye olmak, Herhangi bir sebeple aylıksız izinde bulunanlar, yeni üye olup henüz üyelik ödentisi kesintisi yapılmayanlar ile herhangi bir sebeple üyelik ödentisi kesintisi tamamen veya kısmen yapılmayanlar ise en az bir aya iliÅŸkin üyelik ödentilerini elden ödemek suretiyle üyelik ödentisinin yapıldığı ÅŸubenin genel kurul delege seçimleri ve baÄŸlı bulunduÄŸu iÅŸyeri ve temsilcilik seçimi için aday olabilirler.
f) Aylıksız izin nedeniyle görevden ayrılma halinde üç yıllık sürenin hesabında, aylıksız izne ayrılmadan önceki üyelik süresi ile aylıksız izin sonrası göreve baÅŸladığı tarihten sonraki üyelik süresi birlikte deÄŸerlendirilir.
g) Sendikaların birleÅŸmesi/katılması hallerinde birleÅŸen/katılan sendika üyesi olarak geçirilen sürelerin tamamı, kamu idaresindeki kurumsal yapı deÄŸiÅŸiklerinden kaynaklanan görev yapılan kurumun Sendikanın örgütlendiÄŸi hizmet koluna dâhil edilmesi hallerinde, baÄŸlı olduÄŸu hizmet kolu deÄŸiÅŸen kurumda görev yaptığı en son tarihte Sendikanın üye olduÄŸu Konfederasyonun o hizmet kolunda faaliyet gösteren üye sendikasına üye olması kaydıyla o sendikada üye olarak geçirdiÄŸi sürenin tamamı, bu fıkradaki diÄŸer hususlar çerçevesinde üç yıllık kesintisiz üyelik süresinin hesabında dikkate alınır.
Oy Kullanma
Madde 7- 1)Her üye, üyelik ödentisinin kesilmiÅŸ veya ödenmiÅŸ olması kaydıyla baÄŸlı bulunduÄŸu ÅŸubenin genel kurul delege seçimleri ile baÄŸlı bulunduÄŸu iÅŸyeri ve temsilcilik seçimleri için oy kullanır. Herhangi bir sebeple aylıksız izinde bulunanlar, yeni üye olup henüz üyelik ödentisi kesintisi yapılmayanlar ile herhangi bir sebeple üyelik ödentisi kesintisi tamamen veya kısmen yapılmayanlar ise en az bir aya iliÅŸkin üyelik ödentilerini elden ödemek suretiyle üyelik ödentisinin yapıldığı ÅŸubenin genel kurul delege seçimleri ve baÄŸlı bulunduÄŸu iÅŸyeri ve temsilcilik seçimi için oy kullanır.
2) Kesintinin yapıldığı tarihten sonra ve seçmen listesinin kesinleÅŸmesinden önce herhangi bir sebeple ÅŸubeyle iliÅŸiÄŸi kesilenler, o ÅŸubenin seçimlerinde oy kullanamaz. Bu durumda olup da sendika üyeliÄŸi halen devam edenler, hangi ÅŸubenin/temsilciliÄŸin yetki sahası içinde bulunuyor iseler o ÅŸube/temsilciliÄŸin seçimlerinde oy kullanabilmek amacıyla seçmen listesine eklenmesi talebiyle baÅŸvuruda bulunmalıdır.
3) Her üye veya delegenin bir oy hakkı vardır. Oy ÅŸahsen kullanılabilir, vekâleten oy kullanılamaz.
4) 4688 sayılı Kanunun 18 inci maddesine istinaden aylıksız izne ayrılmış Åžube BaÅŸkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri, kadrolarının bulunduÄŸu iÅŸyerinin ait olduÄŸu sandıkta oy kullanır.
5) Seçim günü oy verme esnasında ve sandık mahallinde hiç kimse kendisinin veya herhangi bir üyenin seçilmesi veya seçilmemesi için propaganda yapamaz, yönlendirme ve telkinlerde bulunamaz. Sandık kurullarının görevlerine kimse müdahalede bulunamaz. Oy verme kabinlerine cep telefonlarıyla girilemez. Oy sayım dökümleri, ÅŸeffaflık esas alınarak üye ve adayların izlemelerine olanak tanıyacak ÅŸekilde yapılır.
Seçim Giderleri
Madde 8- Seçimlerde görev alacak sandık kurulu üyeleri ile Merkez Yönetim Kurulu veya Åžube Yönetim Kurulu tarafından görevlendirilecek personel veya gözlemcilere verilecek ücret, yolluk ve sair giderler, Merkez Yönetim Kurulunun alacağı kararda belirtilen gösterge rakamının maaÅŸ katsayısı oranından fazla olamaz.
Temsilcilikler
Madde 9- a) Åžube açılması için ilgili mevzuatla belirlenen üye sayısına ulaşılamayan ya da kuruluÅŸuna ihtiyaç olmadığına karar verilen bölge, il ve ilçeler ile sendikanın faaliyet gösterdiÄŸi hizmet kolunda bulunan kamu kurum ve kuruluÅŸlarının birimlerinde, Merkez Yönetim Kurulu kararıyla sendika temsilcilikleri kurulabilir. Buralara Merkez Yönetim Kurulu kararıyla temsilciler atanabilir, gerek görülmesi halinde deÄŸiÅŸtirilebilir. Temsilciliklerin faaliyetlerini genel merkeze veya genel merkez tarafından belirlenen ÅŸubeye baÄŸlı olarak yürüteceÄŸine Merkez Yönetim Kurulu karar verir. Merkez Yönetim Kurulu, sendikal açıdan verimli olmadığı kanaatine vardığı temsilcilikleri kapatabilir ya da temsilcilikleri birleÅŸtirebilir, faaliyet alanında deÄŸiÅŸiklik yapabilir. Merkez Yönetim Kurulu kararıyla oluÅŸturulan sendika temsilcilikleri, en az üç en çok yedi kiÅŸiden oluÅŸur. BaÅŸkan ve baÅŸkan yardımcılıkları ÅŸeklinde görev dağılımı yapılır.
Seçimlerin Yapılışı
Madde 10- Sendikanın zorunlu organlarının seçimleri aÅŸağıda belirtilen usuller doÄŸrultusunda gerçekleÅŸtirilir.
a) Seçimler; gizli oy, açık sayım ve döküm esasına göre tek dereceli olarak yapılır. Temsilcilik seçimleri ile delege seçimleri oluÅŸturulacak sandık kurulları, sendika genel kurulu ve ÅŸube genel kurulları ise yargı gözetiminde yapılır.
b) Seçim kurulunca onaylanarak görev yapacak bir baÅŸkan ve iki üyeden oluÅŸan seçim sandık kurulu oluÅŸturulur. Sandık kurulu baÅŸkanı en az on yıllık hizmeti bulunan Devlet memurları, diÄŸer üyeleri ise aday olmayan üye veya delegeler arasından seçilir. Ayrıca aynı ÅŸekilde bir yedek baÅŸkan ve iki yedek üye de belirlenir.
c) Sendika genel kurulu ile ÅŸube genel kurulu açıldıktan sonra, divan baÅŸkanlığı seçimine geçilir. Divan baÅŸkanlığı, seçimlere katılan delege veya üyelerin el kaldırarak yapacağı oylamanın salt çoÄŸunluÄŸuyla oluÅŸturulur. Divan baÅŸkanlığı biri baÅŸkan olmak üzere en az 3 kiÅŸiden oluÅŸur.
d) Genel kurullarca yapılacak seçimlerde aday olanların listeleri, birlikte veya organlara göre ayrı ayrı olmak üzere genel kurul tarihinden önce yeteri kadar düzenlenerek ilgili seçim kurulu baÅŸkanına mühürlenmek üzere verilir. Listede adı yazılı bulunmayanlar oy kullanamazlar. Oylar, oy verenin nüfus idaresince düzenlenen kimlik belgesi, pasaport, resimli üyelik veya delegelik kimlik kartı ile ispat edilmesinden ve listedeki isminin karşısındaki yerin imzalanmasından sonra kullanılır.
e) Genel kurulların toplanması ve yürütülmesini gözetmek üzere valinin görevlendireceÄŸi hükümet komiserinin genel kurulun baÅŸlayacağı gün ve saatte genel kurulun yapılacağı mahalde bulundurulması zorunludur. Bulunmaması halinde, genel kurulun çalışmalarına komiser olmadan da baÅŸlanabilir ve durum derhal valiliÄŸe bildirilir.
f) Genel Kurul ve Åžube Genel Kurulları, üye sayısının 1.000 (bin) geçmesi halinde delegelerin katılımıyla yapılabilir.
g) Oy kullanacak delegelerin listesi Seçim Kurulu’nca onaylı olarak genel kurulun toplantı tarihinden yedi gün önce sendika ÅŸubesi, sendika veya konfederasyon binasında asılmak suretiyle ilan edilir. Listelerin ilanı sendikanın web adresinden de yapılabilir.
h) Genel kurul, Yönetim Kurulu tarafından ilan edilen gün, saat ve yerde, delege tam sayısının salt çoÄŸunluÄŸu ile toplanır ve kararları salt çoÄŸunlukla alır.
i) İlk toplantıda salt çoÄŸunluÄŸun saÄŸlanamaması halinde, tutanak tutulur ve mülki amire ve seçim kuruluna gönderilir. İkinci toplantı en çok 15 gün içinde ilanda belirtilen yer ve saatte yapılır. İkinci toplantıda salt çoÄŸunluk aranmaz. Ancak bu sayı üye veya delege tam sayısının üçte birinden az olamaz. Karar yeter sayısı toplantıya katılan üye veya delegelerin salt çoÄŸunluÄŸudur. Ancak bu toplantıya katılanların sayısı Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu Asil Üye sayıları toplamının üç katından az olamaz.
j) Delegelerin veya üyelerin genel kurula katılmaları ve oy kullanmaları engellenemez.
h) Seçimlerin, cumartesi veya pazar günleri yapılması esastır.
i) Merkez Yönetim Kurulu seçimi, serbest, eÅŸit, gizli oy, açık tasnif esasına dayalı tek dereceli olarak gerçekleÅŸtirilir.
j) Seçimlerin liste yöntemiyle yapılabilir. Liste yöntemiyle yapılması durumunda genel baÅŸkanlığa aday olacakların listesi divan baÅŸkanlığına sunulur. Divan baÅŸkanlığı listeleri çoÄŸaltarak oy verme kabinlerine yeteri kadar zarf ve liste bulunmasını saÄŸlar. Oy verme iÅŸlemi sonucunda en çok oyu alan liste seçilmiÅŸ olur.
k) Seçimlerde aynı göreve birden fazla aday olması durumunda en çok oyu alan aday seçilmiÅŸ olur. Oyların eÅŸitliÄŸi halinde, seçimi kazanan aday ad çekmek suretiyle yapılacak kurayla belirlenir. Genel BaÅŸkan Yardımcılıklarından herhangi birinin boÅŸalması halinde en çok oyu alan yedek üye ayrılan genel baÅŸkan yardımcısının yerine 30 gün içerisinde göreve çaÄŸrılır.
Divan BaÅŸkanının Görevleri
Madde 11- Divan baÅŸkanının görevleri aÅŸağıda belirtilmiÅŸtir.
a) Gündemi okur, delegelerin onda birinin yazılı teklifi ve katılan delegelerin salt çoÄŸunluÄŸunun oyu ile gündeme madde ilave edebilir.
b) Katılan delegelerin beÅŸte birinin teklifi ve salt çoÄŸunluÄŸun kabulü ile gündemden madde çıkarabilir.
c) Sendikanın genel amaçları ve hedefini temel alan, genel kurulun kanun ve mevzuatına uygun ÅŸekilde yürütülmesi için genel kurula hitap eder.
d) Görevliler tarafından isimleri tespit edilen konukları tanıtır, gelen telgraf ve mesajları okur.
e) Karar almak için yeterli çoÄŸunluÄŸun bulunmadığının tespit edilmesi halinde, delegelerin salondaki yerlerini almalarını saÄŸlar.
f) Kanunlara, tüzüÄŸe ve yönetmeliklere aykırı olan veya suç teÅŸkil eden konuÅŸmalar ve olaylar karşısında çalışmalara ara verebileceÄŸi gibi, ÅŸube genel kurulu çalışmalarını erteleyebilir.
g) Toplantı düzenini bozanları uyarır. Fiil ve tutumlarında ısrar edenleri huzuru saÄŸlamak amacıyla salondan dışarı çıkarır.
h) Protokol konukları dışındaki konuklarla delege olmayanlara konuşma hakkı vermez.
i) Seçimlerde aday olanların listelerini, birlikte veya organlara göre ayrı ayrı olmak üzere yeteri kadar düzenleyerek mühürlenmek üzere seçim kurulu baÅŸkanına verir.
Kâtip Üyelerin Görevleri
Madde12- Kâtip üyeler;
a) Konuşmaları ve alınan kararları kaydeder ve tutanak haline getirirler.
b) Yapılan oylamaları sayıp doğru olarak tespit ederler.
c) Genel kurul karar defterine geçmesi gereken tutanakları, kayıtları ve diÄŸer belgeleri divan baÅŸkanlığınca imzalanmasını saÄŸar ve yeni seçilen yönetime teslim eder.
Sendika Genel Kurulu Delegelerinin Seçimi
Madde13- Sendika genel kurulu delegeleri aşağıda belirtilen şartlar doğrultusunda oluşturulur.
a) Genel Kurul, sendikanın en üst kademesi ve en yetkili organı olup Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Denetleme Kurulu asil üyeleri dâhil 100 delegeden oluÅŸur.
b) Sendikanın Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Denetleme Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu asil üyeleri bu sıfatlarıyla genel kurula delege olarak katılır.
c) Genel Kurulun, Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Denetleme Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu asil üyeleri haricindeki 100 üyesinin ÅŸubelere dağılımı, aÅŸağıdaki esaslara göre Merkez Yönetim Kurulu tarafından gerçekleÅŸtirilir;
1) Genel Kurula ÅŸubelerce gönderilecek delegelerin tespitinde, ÅŸubelerin aidat ödeyen üye sayıları esas alınır.
2) Åžubelerin aidat ödeyen üyelerinin toplamı Genel Kurul delege tam sayısı 100’e bölünerek bulunacak anahtar sayı, ÅŸubelerin aidat ödeyen üye sayılarına bölünerek, ÅŸubelerin genel kurulda kaç delege ile temsil edileceÄŸi tespit edilir.
3) Bu ÅŸekilde bulunacak sayının 100’ün altında kalması halinde, artık sayısı en fazla olan ÅŸubeden baÅŸlamak üzere delege sayısı 100’e tamamlanır. Delege tespitinde sendikanın genel kurul takvimi esas alınır.
Yürürlük ve Yürütme
Madde14- Bu yönetmeliÄŸin hükümleri EÄŸitim Yöneticileri ve Çalışanları Sendikası Merkez Yönetim Kurulu tarafından alınacak karar tarih ve sayısı ile yürürlüÄŸe girer ve Merkez Yönetim Kurulu yürütür.
EK-1
EĞİTİM YÖNETİCİLERİ VE ÇALIÅžANLAR SENDİKASI (EYSEN)
OLAĞAN GENEL KURULU DİVAN BAŞKANLIĞINA
GENEL KURUL ZORUNLU ORGANLARI ADAY LİSTESİ
Merkez Yönetim Kurulu (Asil)
Unvanı
Adı ve Soyadı
T.C. Kimlik No
1
Genel BaÅŸkan
2
Genel Başkan Yardımcısı (Genel Sekreter)
3
Genel Başkan Yardımcısı (Teşkilatlanma)
4
Genel Başkan Yardımcısı (Mali İşler)
5
Genel Başkan Yardımcısı (Basın ve İletişim)
6
Genel BaÅŸkan Yardımcısı (Hukuk ve Toplu SözleÅŸme)
7
Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Sosyal İşler)
Merkez Yönetim Kurulu (Yedek)
Unvanı
Adı ve Soyadı
T.C. Kimlik No
1
Genel BaÅŸkan
2
Genel Başkan Yardımcısı (Genel Sekreter)
3
Genel Başkan Yardımcısı (Teşkilatlanma)
4
Genel Başkan Yardımcısı (Mali İşler)
5
Genel Başkan Yardımcısı (Basın ve İletişim)
6
Genel BaÅŸkan Yardımcısı (Hukuk ve Toplu SözleÅŸme)
7
Genel Başkan Yardımcısı (Eğitim ve Sosyal İşler)
Merkez Denetim Kurulu (Asil) Adı ve Soyadı
T.C. Kimlik No 1
2
3
4
5
6
7
Merkez Disiplin Kurulu (Asil) Adı ve Soyadı
T.C. Kimlik No 1
2
3
4
5
6
7
Merkez Denetim Kurulu (Yedek) Adı ve Soyadı
T.C. Kimlik No 1
2
3
4
5
6
7
Merkez Disiplin Kurulu (Yedek) Adı ve Soyadı
T.C. Kimlik No 1
2
3
4
5
6
7
EK-2
EĞİTİM YÖNETİCİLERİ VE ÇALIÅžANLARI SENDİKASI
GENEL KURUL SEÇİMLERİ TUTANAÄžI
…./……/2025 tarihinde …….…….. günü saat ...…:..…. de baÅŸlayam saat …….:….. ‘de sona eren genel kurulda aÅŸağıda isim ve imzaları bulunan üyelerin katılımıyla sendikanın tüzüÄŸünün 13. Maddesinde belirtilen zorunlu organların seçim liste yöntemiyle yapılmış olup, seçimlerde toplam ….….. oy kullanılmıştır. Kullanılan oyların ..…….’sını alan genel baÅŸkan adayı ……………………………….’nın listesi seçilmiÅŸtir.
Bu tutanak aÅŸağıda isim ve imzaları divan baÅŸkanlığı üyeleri tarafından düzenlenmiÅŸtir.
Divan BaÅŸkanı Kâtip Üye Kâtip Üye
EK-3
EĞİTİM YÖNETİCİLERİ VE ÇALIÅžANLARI SENDİKASI
GENEL KURUL SEÇİMLERİ SEÇMEN (Üye) LİSTESİ
Üye No
Adı Soyadı
T.C. Kimlik No
İmza
EK-4
EĞİTİM YÖNETİCİLERİ VE ÇALIÅžANLARI SENDİKASI (EYSEN)
İLK OLAĞAN GENEL KURUL İLANI
EÄŸitim Yöneticileri ve Çalışanları Sendikası İlk OlaÄŸan Genel Kurulu, .…/.…./….. tarihinde aÅŸağıda belirtilen yer ve saatte yine aÅŸağıda belirlenen gündemle 09.00 – 17.00 saatleri arasında yapılacaktır. Belirtilen tarihte toplantı yeter sayısı saÄŸlanamazsa ikinci toplantı …/…/…. tarihinde çoÄŸunluk sayısı aranmaksızın aynı gündemle aynı yer ve saatler arasında yapılacaktır.
Ayhan GÖKKAYA Yusuf MİRCAN Hıdır OKÇU
Genel BaÅŸkan Yönetim Kurulu Üyesi BÅŸk.Yrd. Yönetim Kurulu Üyesi BÅŸk.Yrd
Miktad ÇAM Zekiraya EKŞİKARA Bünyamin BOZOÄžLAN
Yönetim Kurulu Üyesi BÅŸk.Yrd Yönetim Kurulu Üyesi BÅŸk.Yrd Yönetim Kurulu Üyesi BÅŸk.Yrd
AyÅŸegül GÜZEL
Yönetim Kurulu Üyesi BÅŸk.Yrd
GÜNDEM:
1. Açılış
2. Saygı duruÅŸu ve İstiklâl Marşı
3. Divanın oluşması
4. Divan baÅŸkanının konuÅŸması ve gündemi okuması
5. Protokol konuşmaları
6. Yönetim Kurulu çalışma raporunun okunması
7. Kuruluşundan ilk genel kurula kadar gelir gider hesaplarının denetimi ve ibrası
8. Tahmini bütçenin sunumu ve oylanması
9. Çalışma Bakanlığınca istenen tüzük deÄŸiÅŸikliÄŸinin oylanması
10. Sendika zorunlu organların seçimi
11. Dilek ve temenniler
12. Kapanış
EK-5
T.C.
…………….. VALİLİĞİ
İl Sivil Toplumla İliÅŸkiler MüdürlüÄŸü
EÄŸitim Yöneticileri ve Çalışanları Sendikası İlk OlaÄŸan Genel Kurulu, …/…./….. tarihinde …………………. adresinde aÅŸağıdaki gündemle 09.00 – 17.00 saatleri arasında yapılacaktır. Belirtilen tarihte toplantı yeter sayısı saÄŸlanamazsa ikinci toplantı .…/.…/…. tarihinde çoÄŸunluk sayısı aranmaksızın aynı gündemle aynı yer ve saatler arasında yapılacaktır.
GÜNDEM:
1. Açılış
2. Saygı duruÅŸu ve İstiklâl Marşı
3. Divanın oluşması
4. Divan baÅŸkanının konuÅŸması ve gündemi okuması
5. Protokol konuşmaları
6. Yönetim Kurulu çalışma raporunun okunması
7. Kuruluşundan ilk genel kurula kadar gelir gider hesaplarının denetimi ve ibrası
8. Tahmini bütçenin sunumu ve oylanması
9. Çalışma Bakanlığınca istenen tüzük deÄŸiÅŸikliÄŸinin oylanması
10. Sendika zorunlu organların seçimi
11. Dilek ve temenniler
12. Kapanış
Bilgilerinize saygılarımla arz ederim.
…/…./…… (Adı Soyadı)
EÄŸitim Yöneticileri ve Çalışanları
Sendikası Genel Başkanı